De start – 2006

VDB Computers is opgericht in 2006 door Jeroen van den Boogaart, Jeroen was destijds 21 jaar en van jongs af aan was al duidelijk dat hij het ondernemerschap ambieerde. Nadat hij in 2005 vanuit Noord-Brabant naar Oosthuizen is verhuisd heeft hij een jaar bij een ICT Speciaalzaak gewerkt, hierbij is hij bekend geworden met de West Friese cultuur. Nadat hij een jaar bij de ICT Speciaalzaak gewerkt is hij naar Avenhorn verhuisd en besloot hij om voor zichzelf te beginnen en in Maart 2006 heeft hij zich ingeschreven bij de kamer van koophandel onder de naam VDB Computers.

Huisvesting – 2006

Uiteraard was het ook belangrijk om een goede huisvesting te hebben maar gezien hij een startend ondernemer is, was een bedrijfspand nog geen optie en besloot om de garage aan zijn woonhuis om te bouwen naar een heus kantoor. De garage was in totaal 27m2 en het kantoor in het beginsel was het kantoor 18m2. Het was zeker niet groot maar om te starten ruim voldoende. Al snel werd al duidelijk dat de ruimte niet meer voldoende was waarna hij besloot om de gehele garage te gebruiken.

De volgende diensten werden er geleverd

 • Reparatie en onderhoud computers
 • Webdesing
 • Systeembeheer

Personeel – 2007

In de tussentijd groeide de hoeveelheid opdrachten behoorlijk en kon hij het niet meer alleen af. In 2007 is de eerste medewerker in dienst gekomen. Deze medewerker was net zoals Jeroen een allround reparateur met als extra kennis solderen en elektronica Deze medewerker heeft tot 2009 bij VDB Computers gewerkt.

De volgende diensten werden er geleverd

 • Reparatie en onderhoud computers
 • Webdesing
 • Systeembeheer
 • Printplaat reparatie
 • Video naar DVD

Recessie – 2009

In 2009 ging het bijna helemaal fout, in 2008 was het land in een zware recessie. Bij de start van VDB Computer had Jeroen een starters lening aangevraagd bij de bank, echter wilde de bank in 2009 het volledige bedrag per direct terug en werden de rekeningen van VDB Computers bevroren. Uiteraard had dit een grote impact en was het bijna een faillissement. Echter door hulp van familie van Jeroen kon hij deze lening in zijn geheel in een keer aflossen waardoor een faillissement niet langer ter sprake was. Helaas was het niet meer mogelijk om het personeel aan te houden en moest hij hem noodgedwongen ontslaan.

Tijden veranderen – 2011

Inmiddels is VDB Computers van de financiële klap bekomen en wilde Jeroen de dienstverlenging verbreden. De Clouddiensten schoten als paddenstoelen uit de grond en uiteraard kon VDB Computers niet achterblijven, echter ligt het in de aard van de ondernemer om dit direct goed aan te pakken en is Jeroen op zoek gegaan naar een datacenter waar hij de Clouddiensten kon faciliteren. Tijdens de kennismaking in dit datacenter heeft hij waardevolle contacten gemaakt zo ook met de 2e medewerker van VDB Computers die op 1 januari 2011 in dienst is gekomen.

Nieuw pand – 2012

De jaren verstreken en Jeroen heeft genoeg buffer opgebouwd om grotere stappen te maken. Inmiddels was hij Lid geworden van de vrijwillige brandweer in Avenhorn. Een van de collega’s van de Brandweer ging een nieuw pand bouwen aan de Schoffel in De Goorn. Na goed overleg met deze collega heeft hij de stap genomen om mee te gaan in deze nieuwbouwplannen en heeft een huurovereenkomst getekend voor Schoffel 4A in de Goorn. Het betrof een kantoorruimte van 150m2 meter op de eerste etage. Het pand werd door Jeroen volledig verbouwd tot een volwaardige kantoor ruimte/ Winkelruimte. Dit bleek een Goude zet te zijn! De zaken gingen goed, de bekendheid van VDB Computer werd een algemeen begrip in de gemeente Koggenland.

De volgende diensten werden er geleverd

 • Reparatie en onderhoud computers
 • Webdesing
 • Systeembeheer
 • Applicatie ontwikkeling
 • Printplaat reparatie
 • Video naar DVD
 • Computer cursus
 • VoIP diensten

Het team van VDB Computers

Inmiddels gaan de zaken zo goed dat Jeroen heel graag de eerste medewerker van VDB Computers terug in het team wil. De medewerker had een goede baan dus dat was simpeler gezegd dan gedaan. Na een behoorlijke poos goed contact met hem te houden heeft de medewerker besloten om VDB Computers een nieuwe kans te geven. Inmiddels hadden we een mooi kantoor waar we ruimte genoeg hadden om ons te specialiseren in meerdere diensten en dienstverlening.

We groeien uit ons jasje – 2015

Er verstrijken 4 jaar en VDB Computers is een serieus bedrijf geworden maar daardoor ook uit zijn jasje gegroeid. Hierdoor was het tijd om te kijken naar een nieuwe locatie met meer ruimte, maar ook met meer zichtbaarheid. De klanten van VDB Computers moesten altijd een trap op om het de winkel te betreden en dit werd een beetje als hinderlijk ervaren. Na een tijdje rond gekeken te hebben was Jeroen zijn oog op de zichtlocatie aan de Vlakdissel 9 gevallen. Een uitstekende locatie om verder te groeien en voldoende parkeerplaatsen voor de deur. Een mooie showroom/winkel met daarachter een bedrijfsunit, in totaal 350 m2 oppervlakte.

Een serieus bedrijf – 2020

Na de stap om te verhuizen naar de Vlakdissel 9 in De Goorn is het hard gegaan, er werd meer personeel geworven waardoor het Team van VDB Computers steeds meer kennis maar ook een hogere service kon bieden zoals: 24 uur per dag en 7 dagen in de week support, reparatie van printplaten, Verkoop van computers en onderdelen, Onderhoud en beheer van computersystemen, Systeembeheer bij bedrijven enz. enz. Ook is het bedrijf Telcom Totaal (Elco de Vries) bij VDB Computers ingetrokken. VDB Computers wilde een nog breder assortiment aanbieden en door een telecom winkel in hetzelfde pand te vestigen kunnen klanten met hun mobiele telefoon ook hier terecht.

De volgende diensten werden er geleverd

 • Reparatie en onderhoud computers
 • Webdesing
 • Systeembeheer
 • Applicatie ontwikkeling
 • Printplaat reparatie
 • Video naar DVD
 • Computer cursus
 • VoIP diensten
 • Mobiele telefonie
 • Narrowcasting

Eenmanszaak naar B.v. – 2021

In 2021 is het zover. Met al deze verantwoordelijkheden en de risico`s die hieraan hangen, en de financiële grote van het bedrijf heeft Jeroen de stap genomen om over te gaan van een eenmanszaak naar een BV structuur. Hierdoor is het mogelijk om zaken te doen met het volwassen MKB en beter in staat om zaken goed te regelen. Jeroen is de enige aandeelhouder van de Bv’s VDB Computers B.V. en VDB Groep Holding B.V. Door deze wijziging is het mogelijk om samenwerkingen met andere externe collega`s van Jeroen aan te gaan.

Aankoop Vlakdissel 9 – 2022

De zaken gaan goed, de financiële markt ziet er goed uit en de rentes zijn laag. In 2022 was het zover om de zaken nog serieuzer aan te pakken en heeft Jeroen aan de verhuurder gevraagd of hij het pand kon kopen. Doordat de samenwerking tussen VDB Computers en de verhurende partij al 7 jaar zeer soepel liep wilde ze de onderhandelingen graag starten. In januari werd een overeenkomst bereikt. Op 1 Juni 2022 in het pand over geschreven. Hiermee hielden de plannen niet op! Doordat het pand nu eigendom was, was het tijd om in het pand te investeren. Doormiddel van een relatie met een interieur bedrijf (Databouw Purmerend) zijn er tekeningen gemaakt voor een complete herinrichting van het pand. Deze plannen zijn in ontwikkeling en zullen zodra er definitieve afspraken zijn gemaakt op deze website gepubliceerd worden.